Arafat Name Meaning in Malaysian

Arafat is a Muslim Boy name and it is Arabic originated name with multiple meanings. Arafat name meaning in Malaysian is Mount Of Pengiktirafan. Arafat name meaning in Malaysian, popularity and rank stands at 505 and lucky number for Arafat is 2.

Name
Arafat
Gender Boy
Meaning Mount Of Recognition
Origin Arabic
Lucky # 2 ?
nama Arafat
jantina budak
yang bermaksud Mount Of Pengiktirafan
asal Bahasa Arab
nombor bertuah 2 ?

Arafat Name Meaning in Malaysian

Arafat Nama makna di Malaysia - Maksud nama adalah Mount Of Pengiktirafan. Ini adalah nama budak itu. Akar dan asal-usul nama dikaitkan dengan bahasa Arab. Maksud nama yang baik dan ibu bapa boleh memberikan nama Arafat untuk bayi perempuan yang baru lahir mereka. Malah anda boleh mencadangkan nama ini kepada orang-orang yang akan menjadi ibu bapa tidak lama lagi. HamariWeb menyediakan nama-nama dan makna mereka bagi ibu bapa yang mencari nama yang unik dan maknanya untuk bayi baru mereka dilahirkan. kanak-kanak lelaki kanak-kanak perempuan musulman & nama kamus dan makna mereka di Malaysia dengan Nombor bertuah termasuk apa yang dimaksudkan dengan Arafat.

REVIEW & COMMENT


yasin arafat awal ar mana ki

yasin arafat awal , tangail Sun 28 Jul, 2019


Is A good name ever i do know that it the holy mountain but i also though that Arafat is the interconnection and that why the mountain was named Arafat because is where Adam and Eve(Hawa) was met after that they were separated please tell me more

Arafat , Kigali Thu 06 Jul, 2017


Best

umair , allahabad Fri 15 Jul, 2016


arfat is lovely boy

arrfat , karachi Fri 06 Dec, 2013